نوشته شده توسط : Elmira

آبشار خرم آباد,آبشار وارک,آبشارهای استان لرستان

تاریخچه : آبشار وارک خرم آباد یکی از آبشارهای زیبای دوقلو استان لرستان است که گردشگران بسیاری برای دیدن آن به روستای وارک وارد می شوند.

بسیاری از آبشارهای ایران دارای قدمتی تاریخی است که از جمله می توان به آبشار اخلمد مشهد، آبشار قره سو مشهد و آبشار نیاسر کاشان اشاره نمود که علاوه بر آن جنبه های سیاحتی و اقتصادی اش مورد توجه پادشاهان وقت بوده است. هم چنین از آبشارها برای حرکت دادن آسیاب های سنگی کمک گرفته می شده است. برخی از آبشار ها مثل آبشار گنج نامه همدان با قرار گرفتن در کنار کتیبه های تاریخی کوروش بیانگر اوج شکوه ایران باستان بوده است. بنابراین ما در این مطلب به آبشار وارک خرم آباد یکی از 392 آبشار ایران، که از معروفیت بیشتری در میان مردم برخوردارست می پردازیم. 

آدرس آبشار وارک خرم آباد,جاهای دیدنی خرم آباد,روستای وارک

آبشار وارک خرم آباد یکی از زیباترین آبشارها و مکان های دیدنی کشور ایران است که در غرب گردنه نوژیان واقع شده است.

صخره سنگی سرچشمه آبشار یک را تشکیل داده که پس از مسیری 15 متری از صخره دوم سرازیر شده و آبشار دوم را ایجاد می کند. این آبشار در نزدیکی آبشار نوژیان واقع شده است. این دو آبشار منظره زیبایی را به این منطقه بخشیده اند.

عکس آبشار وارک خرم آباد

در پیرامون آبشار وارک درختانی از قبیل بلوط، گلابی و زالزالک یافت می شود. زمانیکه از جاده کمربندی خرم آباد به سمت جنوب بروید به یک سه راهی می رسید که اگر به دست چپ بپیچید به آبشار نوژیان خواهید رسید و اگر به دست راست بروید، به آبشار وارک می رسید که جاده پس از طی چند کیلومتر کوهستانی شده و طبیعت جنگلی زیبایی را مشاهده می کنید.

آبشار خرم آباد,آبشار وارک,آبشارهای استان لرستان

برای رسیدن به آبشار وارک و دیدن گوشه ای از خلقت زیبای خداوند، رنج پیاده روی را به فاصله کیلومتر باید به جان خرید. پیاده روی در کنار طبیعت بی نظیری که صدای آبشار و رود را به همراه دارد دلچسب ، نشاط آور و خستگی برانداز است.

منبع : نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 167
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 7 آذر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

آدرس پارک جنگلی شورآب خرم آباد,پارک جنگلی,پارک جنگلی شورآب

تاریخچه : پارک جنگلی شورآب خرم آباد، یکی از پارک های جنگلی و طبیعی در اطراف شهر خرم آباد می باشد که دارای جاده دسترسی آسفالت، آلاچیق و امکانات رفاهی است.

 

پارک جنگلی شورآب در فصل های مختلف سال از زیبایی های متفاوتی برخوردار است. وسعت  این پارک با کاشت و افزایش درخت در کل دامنه و ارتفاعات گسترده گردیده است به همین خاطر وسعت این پارک زیبا به 570 هکتار رسیده است.

پارک جنگلی شورآب لرستان,تفاوت بوستان و پارک,شورآب خرم آباد

پارک جنگلی شورآب خرم آباد دارای آب و هوایی معتدل در فصل بهار می باشد. هم چنین درختان انبوه بلوط و تنوع گونه ای نسبتا بالایی در این جنگل رویت می شود. این امتیازات پارک جنگلی در فصل بهار گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب می نماید. نمایندگان شهر خرم آباد برای جذب گردشگران بیشتر طرحی مبنی بر احداث دهکده در پارک جنگلی شورآب نموده اند.

عکس پارک جنگلی شورآب خرم آباد

سوالی که برای خیلی از شماها در این مطلب پیش می آید اینست که پارک جنگلی یا بوستان روستایی با پارک شهری و روستایی چه تفاوتی دارد؟

همه ما وقتی نام پارک را می شنویم مکانی خوش آب و هوا، چمن کاری شده و با یک سری امکانات رفاهی و زمینی برای بازی بچه ها در ذهنمان مجسم می شود، کما اینکه با خود می اندیشیم آیا یک بوستان و پارک جنگلی هم باید این ویژگی ها  و امکانات را دارا باشد یا خیر.

آدرس پارک جنگلی شورآب خرم آباد,پارک جنگلی,پارک جنگلی شورآب

بوستان و پارک جنگلی به منطقه ای وسیع، طبیعتی دست نخورده و مهار نشده گفته می شود که به منزله ریه های هر شهر محسوب می گردد. پارک های جنگلی علاوه بر اینکه به صورت طبیعی وجود دارند از سوی مسئولان و منابع طبیعی به شکل دست کاشت و مصنوعی هم بنا به ضرورت هر شهر یا روستا ساخته می شوند.

آدرس پارک جنگلی شورآب خرم آباد,پارک جنگلی,پارک جنگلی شورآب

پارک های جنگلی در حاشیه و اطراف سکونت گاه های شهری و روستایی به وجود می آیند و بوستان های جنگلی طبیعی نیز با توجه به سازگار بودن گونه های درختی با منطقه ایجاد شده اند و هدف از ساخت این پارک ها افزایش سرانه فضای سبز در سکونت گاه های شهری و روستایی است. هم چنین با ورود مردم به این پارک ها  همانند پارک جنگلی شورآب در ذهنشان یک فضای جنگلی تداعی شود.

منبع : نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 178
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 6 آذر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

 

آدرس برج شاطر اردبیل,برج شاطر,برج شاطر گنبدی
 
تاریخچه : برج شاطر اردبیل یکی از آثار های باستانی اردبیل می باشد که مربوط به اواسط دوره ایلخانی است.
 

معنای برج در لغت، بنای بلند و باریک استوانه ای یا چند پهلو می باشد که از این بنا برای دیده بانی و دفاع در برابر بیگانگان مورد استفاده می گشته است. برج های ایران به شکل حصاری استوانه ای و مستقل بنا به کاربرد مورد نظر از آن در نزدیکی شهرها یا قلاع، متصل به استحکامات قلعه و نیز در سوی در ورودی کاروانسراها ساخته می شده است.

استان اردبیل یکی از استان های در خور توجه گردشگری در کشور عزیزمان ایران می باشد که شهر اردبیل آن از لحاظ ویژگی های منحصر بفرد تاریخی، طبیعی و اقلیمی، مهم ترین امکانات گردشگری استان را بالقوه و بالفعل در اختیار گرفته است.

در این مطلب می خواهیم شما را با یکی از برج های تاریخی استان اردبیل آشنا نماییم.

برج شاطر گنبدی شهر اردبیل,برج های تاریخی,برج های تاریخی ایران

برج شاطر اردبیل در روستایی به نام صومعه بنا شده است. این برج در فضای وسیعی واقع شده که در پیرامونش تپه های باستانی با فواصل مختلف قرار گرفته است. اکثر این تپه ها مربوط به دوران پیش از اسلام بالخص دوره اشکانی است. نمای داخلی برج شاطر استوانه ای است و نمای بیرونی آن ده ضلعی با طول اصلاع 63 متر می باشد. هم چنین ارتفاع ازاره های سنگی 5 متر  بوده که مرکب از چهار برج سنگ تراش است.

عکس برج شاطر اردبیل

در ضلع شرقی بنا، ورودی برج مشاهده می شودکه در بالای پایه سنگی قرار گرفته است. از کتیبه و پوشش بنا چیزی باقی نمانده به همین دلیل با توجه به شیوه معماری برج شاطر و شباهتش به مقبره چلبی اوعلو در سلطانیه، چنین برداشت می شود که این برج احتمالا از بناهای قرن هشتم هجری است. برج شاطر به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

منبع  : نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 183
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 4 آذر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

اقامت در جنگل فندقلو,پیست اسکی روی چمن,تصاویری از جنگل فندقلو

 
تاریخچه : جنگل فندقلو اردبیل یکی از جنگل های زیبای شهر اردبیل است که به خاطر جاذبه های منحصر بفرد جنگلی و مرتعی معروف می باشد. هم چنین وجود گردنه زیبای حیران قابلیت بسیار ممتازی را در صنعت اکوتوریسم این منطقه فراهم کرده است.
 

از طریق راه ها و مسیرهای متعدد می توان به این جنگل رسید. به عنوان نمونه می توان  مسیر راه اردبیل به آستارا و جاده اردبیل به تهران را بیان نمود.

جنگل اردبیل,جنگل فندقلو,عکس جنگل فندقلو اردبیل

عرصه جنگل فندقلو به عنوان قسمتی از جنگل های شرق استان اردبیل محسوب شده است و هم چنین در ادامه آن جنگل های نیمه گرمسیری استان گیلان قرار گرفته است. منطقه فندقلو دارای مساحتی بالغ بر 16 هزار هکتار است که بخش اعظم آن را مراتع تشکیل داده و فقط در حدود بیش از 4 هزار هکتار را عرصه های جنگلی شامل شده است. ارتفاع منطقه فندقلو از سطح دریا های آزاد به طور میانگین 1650 متر می باشد که از جهات متعدد محدود می شود.

مسیر جنگل فندقلو

منطقه جنگل فندقلو اردبیل  در ارتفاعات واقع شده و به همین علت در تابستان دارای هوایی بسیار دلپذیر  و در فصل زمستان جزء منطقه های سرد استان محسوب می گردد. ما در طی سال در این منطقه شاهد دو بهار هستیم که یکی در ابتدای ماه فروردین تا پایان ماه خرداد و دیگری از ماه مهر تا آبان است. حداقل دمای مطلق جنگل فندقلو 37- درجه در ماه بهمن و حداکثر دمای مطلق 37 درجه سانتی گراد در ماه شهریور می باشد.

اقامت در جنگل فندقلو,پیست اسکی روی چمن,تصاویری از جنگل فندقلو

در جنگل فندقلو صد نوع گل روییده که در بین آن ها گونه های نادری یافت شده است.  در زمین های منطقه گونه های علفی به وفور مشاهده می شود. درخت فندق در این جنگل نسبت به دیگر گونه های درختی بیشتر روییده به همین خاطر نام این جنگل را فندقلو نامیدند.

اقامت در جنگل فندقلو,پیست اسکی روی چمن,تصاویری از جنگل فندقلو

حیواناتی نظیر روباه، گرگ، خرس قهوه ای و سمور در این جنگل  وجود داشته و پرندگانی همچون عقاب طلایی، چکاوک، قرقاول و غیره یافت می شود. استخر آب گرمی که خاصیت درمانی دارد، در داخل جنگل فندقلو قرار گرفته است.

اقامت در جنگل فندقلو,پیست اسکی روی چمن,تصاویری از جنگل فندقلو

برای جذب توریست در کلیه فصول سال به این منطقه ، پیست اسکی روی چمن برای علاقه مندان دایر شده است. هم چنین برای گردشگران امکانات پذیرایی و اقامت در جنگل فندقلو تدارک دیده شده است. اگر هنوز به این منطقه  نرفته اید می توانید با توجه به تصاویر و عکس های جنگل فندقلو که در این مطلب آورده شده گوشه ای از زیبایی آن را نظاره گر باشید.

منبع : نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 212
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 3 آذر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

بنای تاریخی,بنای تاریخی اردبیل,تاریخچه حمام ملا هادی اردبیل

تاریخچه : حمام ملاهادی اردبیل یکی از حمام های ایرانی است که در گذشته با هوشمندی خاصی ساخته شده است. در طراحی و معماری ساختمان حمام ها راهرویی پیچ در پیچ  در حد فاصل دهلیز و ورودی حمام  را لحاظ می کردند که  مانع از سرماخوردن مراجعان شود. بخش هایی در داخل گرمخانه های ایرانی برای کیسه کشیدن، تمیز کردن و خزانه ها قرار داده شده است.  هم چنین سه محل خزانه برای آب گرم، آب سرد و آب ولرم  وجود داشته است. حمام های ایرانی نیز همچون بازار  که علاوه بر این كه در آن عملی مشخص صورت می‌گرفته، محل برپایی اجتماعات نیز بوده است. یکی از حمام های تاریخی و قدیمی که می خواهیم در این مطلب درباره اش توضیح دهیم حمام ملا هادی اردبیل است.
 

حمام اردبیل,حمام تاریخی اردبیل,حمام تاریخی ملا هادی

حمام ملا هادی اردبیل یکی از حمام های تاریخی شهر اردبیل است که به دلیل واقع شدن در کوچه ملاهادی اردبیل به این نام معروف می باشد. این حمام تاریخی به عنوان یکی از آثار ملی کشور ایران مطرح است. اما در حال حاضر از این اثر ملی چیزی جزء مخروبه ای باقی نمانده و رسیدگی ای در شأن این بنای تاریخی صورت نپذیرفته است.

حمام ملا هادی

سازمان میراث فرهنگی باید به این نکته متذکر شود که اگر در حفظ و ترمیم این بنای تاریخی نکوشد چیزی جز لعن و نفرین آیندگان نصیبمان نمی شود.

بنای تاریخی,بنای تاریخی اردبیل,تاریخچه حمام ملا هادی اردبیل

حمام ملا هادی اردبیل از بناهای دوره قاجار می باشد که این حمام مانند دیگر آثار این دوران از معماری اصیل ایرانی اسلامی برخوردار است. حمام ملاهادی  شامل یک در ورودی ستون دار است که با آجر قرمز و گنبد معمولی پوشیده شده است.

بنای تاریخی,بنای تاریخی اردبیل,تاریخچه حمام ملا هادی اردبیل

رختکن حمام به شکل هشت ضلعی بوده و گنبدی مدور بر روی آن قرار گرفته است. حمام  ملا هادی به دو بخش زنانه و مردانه مورد استفاده قرار می گرفته و از تزئینات باقی مانده این حمام قدیمی فقط نقاشی هایی است که در بخش زنانه مشهود می باشد. آویزهای منظمی در پاتاق گنبد حمام ملا هادی به چشم می خورد.

منبع  : نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 176
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 2 آذر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

 

آدرس خانه ارشادی اردبیل,بنای تاریخی,بنای تاریخی اردبیل
تاریخچه خانه ارشادی اردبیل : شهر اردبیل بخاطر طبیعت منحصر بفرد و آب و هوای لطیفش در میان مردم کشور ایران زبانزد و شناخته شده است اما کمتر کسی این را می داند که این شهر به عنوان یکی ازجالب ترین نقاط تاریخی کشور نیز مطرح می باشد. یکی از این نقاط تاریخی شهر اردبیل خانه ارشادی هاست. این بنای زیبا از نظر تزئینات معماری و سبک ساخت معروف می باشد.
 

خانه ارشادی یکی از خانه های باقی مانده از یک خانه بزرگ اربابی در شهر اردبیل است. این بنای تاریخی در کوچه اوچدکان اردبیل واقع شده است.

خانه ارشادی,خانه تاریخی اردبیل,خانه تاریخی ارشادی

خانه ارشادی اردبیل  در گذشته جنبه مسکونی داشته و در زمان های مختلف اجزای خانه از هم تفکیک شده است. ساختن خانه ارشادی در اواخر دوره قاجاریه صورت گرفت. این بنای تاریخی در زمان پهلوی دوم به آموزش و پرورش داده شد، تا آنجا را برای استقرار مدرسه استفاده نماید.

عکس خانه ارشادی اردبیل

در ساخت خانه ارشادی پی های سنگی به کار رفته و با ملاط ماسه و آهک پر شده است. نمای بیرونی خانه، آجر و نمای درونی آن خشتی است. در جداره های بیرونی خانه ارشادی، چهار ردیف سنگ بازالت سیاه که با تراش دستی تراشیده شده اند بکار گرفته شده است. در شاه نشین خانه بخاری های دیواری قرار دارد. در و پنجره های چوبی خانه با شیشه های رنگی بصورت طرح های اسلیمی تزئین گشته است. در حیاط خانه هم نماهای گچی و آجری مشاهده می شود.

آدرس خانه ارشادی اردبیل,بنای تاریخی,بنای تاریخی اردبیل

 مانند دیگر بناهای تاریخی به مرور زمان خانه ارشادی تخریب گشته به همین دلیل از طرف سازمان میراث فرهنگی مرمت این خانه در سال 1378 هجری شمسی آغاز شده اما هنوز تاکنون مرمت آن به پایان نرسیده است.

آدرس خانه ارشادی اردبیل,بنای تاریخی,بنای تاریخی اردبیل

خانه ارشادی اردبیل به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. هم اکنون خانه ارشادی ها به موزه تبدیل گشته و علاقه مندان به بناهای تاریخی می توانند از این خانه دیدن نمایند.

منبع : نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 198
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 آذر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

 

پل تاریخی اردبیل,پل هفت چشمه,پل یدی گوز
 
تاریخچه پل هفت چشمه اردبیل : به طور حتم تاکنون با مسافرت به شهرهای ایران چشمتان به پل های تاریخی  آن شهرها افتاده و با نگاه به آن ها متعجب مانده اید که ساخت این پل ها اگرچه مربوط به سالیان دور است اما همچنان پابرجا و استوار مانده اند و به این اندیشیده اید چقدر معماران و سازندگان این پل ها تبحر و مهارت داشته اند که با ساده ترین امکانات آن روزها این چنین پل هایی را ساخته اند. یکی از این پل هاکه می خواهیم درباره آن صحبت کنیم پل تاریخی هفت چشمه اردبیل است.
 

 پل هفت چشمه، یکی از پل های تاریخی شهر اردبیل است که بر روی رودخانه بالیقلو چای قرار گرفته است.

پل یدی گوز اردبیل,تاریخ پل هفت چشمه اردبیل,عکس پل هفت چشمه اردبیل

نام های دیگر این پل عبارتند از: ججین، داشکسن، یدی گوز و کورپی قرمزی که هر کدام از این اسامی ارزش تاریخی خود را دارند. برای مثال ستارخان بعد از فرار از قلعه اردبیل خود را به پل یدی گوز که یارانش در آنجا منتظرش بودند رسانید تا با ملحق شدن به آن ها راهی نجف شود تا فتوای مشروطه را از مجتهدین اخد نماید. در زمان صفویه نام پل، ججین نهاده شده بود و حتی عملیات مرمت در آن زمان آغاز گشت.

هفت چشمه اردبیل

پل هفت چشمه از آثار دوره صفویه بوده و دارای هفت چشمه است. ابعاد پل هفت چشمه 46/70 × 3/80 × 3/70 متر می باشد. در توصیف معماری این پل تاریخی می توان گفت که از پایه های سنگی و طاق های ضربی جناقی برای نگهداری پل استفاده گشته  و این چل حالت تقارنی داشته است.

پل تاریخی اردبیل,پل هفت چشمه,پل یدی گوز

پل هفت چشمه دارای هفت دهانه آجری با قوس پنج و هفت و موج شکنهای سنگی است. هم چنین وجود دهانه وسطی باعث زاویه دار بودن عرشه پل شده است و ملات مورد استفاده در ساختمان پل، گچ و آهک می باشد. 

پل تاریخی اردبیل,پل هفت چشمه,پل یدی گوز

هم اکنون از پل هفت چشمه  برای گذر وسایل نقلیه سبک و افراد پیاده استفاده می شود. پل هفت چشمه یا یدی گوز به عنوان یکی از آثار ملی ایران مطرح گردید و با شماره 875 به ثبت رسید.

منبع : نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 413
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 29 آبان 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

آثار تاریخی اردبیل,بازار اردبیل,بازار تاریخی اردبیل

تاریخچه : شهر اردبیل به دلیل موقعیت مخصوص سیاسی و جغرافیایی که در طول تاریخ داشته از رونق اقتصادی مناسبی بهره مند بوده است و بازار بزرگ اردبیل در راس تمام جریانات تجاری، سیاسی و اجتماعی قرار داشت.
 

بازار بزرگ اردبیل یکی از بازارهای میانه شهر اردبیل است که در طرفین خیابان امام خمینی قرار گرفته و به همین خاطر براحتی می توان این بازار را پیدا کرد.

بازار قدیمی اردبیل,تاریخچه بازار اردبیل,راسته بازار اردبیل

از جمله راسته های موجود در بازار اردبیل می توان به راسته اصلی بازار، راسته قیصریه، راسته پیر عبدالملک، علافان، بازار زرگران، بازار سراجان، پارچه فروشان، بازارچه زنجیرلی، کفاشان، آهنگران، مسگران و چاقوسازان اشاره کرد. روشنایی داخل بازار بزرگ اردبیل از طریق روزنه هایی که در پوشش های گنبدی تعبیه شده تأمین می گردد.

عکس بازار بزرگ اردبیل

در این بازار تاریخی و قدیمی می توان طاق های جناغی و گنبدهای ساده را مشاهده کرد. فضای اصلی سرای بازار اردبیل به شکل مستطیلی می باشد و در این بخش نه گنبد در میانه قرار گرفته که توسط چهار ستون مدور از سنگ خارا نگه داشته می شود. از بخش های مهم بازار بزرگ می توان به چهار سوق یا بازار بزرگ قیصریه اشاره کرد. سنگ نبشته ای بر سر بازارچه شمال شرقی قرار گرفته که به دلیل فرسودگی امکان خواندن نام بانی و تاریخ ساخت بنای بازار اردبیل وجود ندارد.

آثار تاریخی اردبیل,بازار اردبیل,بازار تاریخی اردبیل

مجموعه بازار اردبیل از طرف سازمان میراث فرهنگی مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت. بخش اعظم بازار اردبیل با توجه به خیابان کشی هایی که در گذشته صورت گرفته از بین رفته است.

منبع : نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 242
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 27 آبان 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

دریاچه اردبیل,دریاچه شورابیل,دریاچه طبیعی

تاریخچه : یکی از زیباترین و دیدنی ترین دریاچه های طبیعی ایران، دریاچه شورابیل اردبیل است. این دریاچه از مناطق شکار ممنوع شهر اردبیل به شمار می رود.
 

 

دریاچه شورابیل در جنوب شرقی شهر اردبیل و در ارتفاع 1365 متری از سطح دریا واقع شده است. در گذشته آب دریاچه بسیار شور بوده به همین دلیل این دریاچه به شورابیل معروف شده است. مردمان از گل دریاچه شورابیل  برای درمان بیماری های پوستی و رماتیسمی استفاده می کردند.

دریاچه های طبیعی ایران,عکس دریاچه شورابیل اردبیل,عمق دریاچه شورابیل

امروزه به خاطر  افزایش  حجم آب و وسعت دریاچه از شوری آب کاسته شده و اکنون نیز محلی برای پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان است. وسعت آب دریاچه به خاطر هدایت آب رودخانه بالخلو است بطوریکه باعث شده نمک و املاح و لجن های دریاچه به کلی از بین برود. عمق متوسط دریاچه شورابیل  20 متر می باشد.

غرق شدن در دریاچه شورابیل

در دریاچه شورابیل اردبیل پرندگان بومی نظیر قرقاول، مرغابی، خوتکا، چنگر، آنگوت، حواسیل و دراج به چشم می خورد. هم چنین از پرندگان مهاجر این منطقه می توان به پلیکان های خاکستری، اردک تاجدار، غاز خاکستری، اردک چشم طلایی، لک لک سیاه و غاز زنگوله بار اشاره نمود.

پوشش گیاهی اطراف دریاچه شورابیل بیشتر نی و جگن است و جنگل هایی در اطرافش قرار دارد.

دریاچه اردبیل,دریاچه شورابیل,دریاچه طبیعی

با توجه به مطالعات زمین شناختی بر آورد شده که قدمت دریاچه شورابیل اردبیل بیشتر از دریاچه ارومیه است.

با توجه به اینکه دریاچه شورابیل در داخل شهر اردبیل واقع شده مورد استقبال مسئولین و مردم قرار گرفته است. در اطراف دریاچه، امکانات فرهنگی، ورزشی و تفریحی برای گردشگران ترتیب داده شده که از جمله می توان به اسکله قایقرانی، دو میدانی، دوچرخه سواری، باغ وحش، هتل های مجهز و زیبا، بازارچه صنایع دستی، رستوران، شهر بازی، نمایشگاه و … اشاره نمود. در کل نام این مجموعه مجتمع تفریحی کوثر می باشد.

دریاچه اردبیل,دریاچه شورابیل,دریاچه طبیعی

در روزهای نیمه دوم آبان ماه هرسال، ده ها هزار پرنده مهاجر به این دریاچه وارد شده و زیبایی این تالاب طبیعی را دو چندان می نمایند.

دریاچه اردبیل,دریاچه شورابیل,دریاچه طبیعی

دریاچه شورابیل اردبیل در فصل زمستان دچار یخ زدگی می شود به همین دلیل گردشگران باید موارد احتیاطی را رعایت نمایند تا از حادثه هایی نظیر غرق شدن در امان بمانند.

منبع : نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 172
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 26 آبان 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

آدرس کلیسای مریم مقدس اردبیل,تاریخچه کلیسای مریم مقدس اردبیل,عکس کلیسای مریم مقدس اردبیل

تاریخچه کلیسای مریم مقدس اردبیل : کلیسای مریم مقدس که یکی از کلیساهای ارامنه در شهر اردبیل است در سال 1876 میلادی از طریق هزینه شخصی خانواده گالوست میرزائیان بنا گشت. این کلیسا در اونچو میدان اردبیل واقع شده است.
 

معمار کلیسای مریم مقدس اردبیل شخصی بنام خاچاطور شهبازیان بوده است. در محوطه کلیسا گورهای ساخته شده از سنگ های معمولی و رسوبی قرار گرفته که بر رویشان صلیب هایی کنده شده مشاهده می شود.

درب چوبی که دارای تزئینات هندسی زیباست توسط خانواده میرزائیان و بخاطر یاد بود پدرشان گالوست که از ارامنه اردبیل بود به این کلیسا اهدا نمودند. بر روی این در عباراتی با خط ارمنی نوشته شده است. شکل کلی بنای کلیسای مریم مقدس اردبیل مستطیلی است. هم چنین طرح داخلی بنا مربع شکل است و دارای چهار درگاه بلند می باشد. بر روی بنا یک طاق جناغی است که بر روی آن نیز گنبدی آجری تعبیه شده است. برای تأمین نور کلیسای مریم مقدس پنجره هایی در بدنه دیوار قرار داده اند.

کلیسای ارامنه اردبیل,کلیسای اردبیل,کلیسای مریم مقدس

آخرین مراسم آیین ارمنی توسط کشیش وارطان ژاماگورسیان در کلیسا و به تاریخ 1944 میلادی اجرا گشته است. از این تاریخ به بعد به دلیل مهاجرت خانواده های ارمنی به دیگر نقاط کشور انجام مراسمات مذهبی کلیسا تعطیل گشت. هم اکنون کلیسای مردم مقدس اردبیل در حال ویرانی است، حمام و مدرسه کلیسا به طور کامل از بین رفته است. در سال از طرف شورای ارامنه آذربایجان، کلیسای مریم مقدس اردبیل در اختیار مدیریت میراث فرهنگی اردبیل برای تغییر کاربری از فضای آن  قرار گرفت.  

مریم مقدس

اگر چه شهر اردبیل به خاطر قرار گرفتن در مسیر جاده ابریشم از دیر باز محل رفت و آمد بازرگانان و گردشگران زیادی از دین های گوناگون بوده اما ارتباط این شهر با دین مسیح به دوران های خیلی قبل بر می گردد. در کتاب ادعیه معروف ارامنه بنام هایسماوورک روایاتی درباره شهر اردبیل عنوان شده است. روایت اول درباره مرگ اسقف ایرانی به نام آبراهام و داستان دوم در مورد چگونگی به شهادت رساندن اسقف ایرانی به نام آنانیا بوده است.

منبع : نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 167
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 آبان 1395 | نظرات ()